• Nicholas Lundh

Dag 3 - NAMIBIANORMEN

Uppdaterad: mar 5

Vi börjar med en snabb redogörelse: 1. Invägning på 85,6. Total viktnedgång 1,0 kg än så länge. 2. Gurka, Röda linser, Matgrädde och kvarg handlades in idag för modifiera och "hjälpa" en del andra redan inhandlade produkter. 3. Hittills ingen fara, men prognosen ser lite snäv ut.... 4. Är konstant i valet och kvalet om jag måste lägga 16-17 kronor på någon form av fett (läs:smör) ?! Okej. FRUKOSTEN försköts med flit. Jag valde att ta 5 äpplen och göra sockerfritt äpplemos av dem istället för att tärna och ha i gröten. Bakgrunden är att jag gillar mos bättre, men också att äpplena ändå inte kommer hålla mer än 5 dagar till. Jag vill inte riskera att förbruka någon mat eller svinna i onödan. Resultatet blev bra! MELLANMÅL bestod av ett rågbröd med kantarellost. Det var ju typ smörgås nummer 5 - så jag vet hur dom smakar nu... LUNCHEN bestod av grytan från igår och ris. Fick hålla bort dottern som älskar ris med all kraft. Hon ville byta mot pasta. Gick sådär, men gav henne en halv deciliter då det var en stor portion. Kanske biter det mig om en vecka eller två? MELLANMÅL ny smörgås med kantarellost. Ni kan proceduren. MIDDAG till middag blev det grönsakssoppan igen. Har ca 1,5-2 portioner kvar på den nu och det ska bli skönt att avsluta det kapitlet. Jag gjorde även kvargbröd med röda linser i som jag tog till middagen för att dryga ut soppan med. Recept på kvargbrödet finns lite längre ner i texten. ----v---- Till kvällsmat väljer jag att inte äta något. Känner mig lite svullen av all vätska och vill ransonera lite innan jag trycker på med mat på kvällen. Dagens Positiva delar måste jag säga är att jag har gått utanför boxen och gjort både kvargbröd samt äpplemos. Jag hoppas att det inte ska bita mig i arslet - men det höjde kvaliteten på de övriga måltiderna. Frukosten äcklar mig inte alls på samma sätt, som under måndagen och tisdagen nu när jag vet att jag har två matskedar äpplemos att addera måltiden. Dagens Lugn är att jag inte behöver varken handla eller laga något imorgon. Förutom tillagning av gröt och möjligtvis någon dl makaroner så ligger jag bra till. Dagens Stress får väl ändå vara att jag har svårt att se att volymerna kommer att räcka hela månaden ut. 30 dagar är lång tid. Jag har fortfarande massor av mat kvar, men det här är inte The Martian med Matt Damon. Enligt kvittot så kostade det 8,90 + 9,90 + 9,25 + 19,90 idag, alltså= 47,95 k - vilket betyder att jag har handlat för totalt 249,42 kronor. 64,58 kronor finns kvar i nödkassan. Huh... Spännande!


---------------------------------------------------------------------


Träningen idag bestod av tempolopp 4 km med tidskrav att vara under 5:00/per km. Totala tiden var 19:15, så jag var nöjd. I övrigt har det gjorts 100 armhävningar och 300 sit ups + 50 rygglyft. -------------------------------------------------------------------- Recept på Kvarg-och-linsbrödet: För 10 st bröd 7 dl havregryn

500 gram kvarg

1,5 dl röda linser (koka upp med 3 dl vatten, tillsätt sedan till övriga smeten)

salt

peppar

1 tsk bakpulver (om det finns över i kvoten.)


Blanda ner allt i en bunke, gör till "pannbiffar" , lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen (175 grader) i 1-15 min. Känn efter om dom är mjuka i mitten. Ät och njut! Gärna med en rejäl klick smör och ost (även om inte jag har den lyxen just nu)© 2019 by LUNAGO

KONTAKT

Telefon 076-0075855    /     Email: info@lunago.se

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon